Zelené, žlté, červené, biele, viacfarebné a dokonca aj modré. Majú rôznu veľkosť aj tvar. Niektoré z nich sú vhodné na krásne dekorácie či vyrezávanie svetlonosov, z iných pripravíte vynikajúce jedlá - slané aj sladké. No a práve o tekvici, ktorá tvorila základ jedálničkov Indiánov, sa bude po celý tento týždeň zhovárať Viera Horáková so šéfkuchárom a tovaroznalcom Vladimírom Morochovičom.
Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Hokkaido tekvica je typ tekvice, ktorý je obľúbený. Táto tekvica sa používa pri príprave polievky, ako príloha vo forme opekanej alebo grilovanej tekvice či ako kaša. Robia sa z nej aj úžasné nátierky. Je nízko kalorická, obsahuje vlákninu a je dobrým zdrojom vitamínu C a E. Inými slovami, ide o chutnú potravinu, s množstvom živín.
Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tekvica je v podstate veľmi rýchlo uvarené jedlo. Zvlášť teraz v jeseni ju môžete pripravovať na viacero spôsobov. Vedeli ste, že uhorka, tekvica a cuketa, je jeden botanický druh? Ktorá sa najviac hodí na prívarok?
Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Z tekvice nemusíte pripravovať len polievku, prípadne prívarok. Ako sa dozvedela Viera Horáková od šéfkuchára a tovaroznalca Vladimíra Morochoviča, tekvica má viacero použití. Či už na slano na sladko, dokonca výborné je ak tekvicové capucino. No a ako si prácu uľahčiť?
Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Tekvica je sezónna potravina. Ak sa Vám v záhradke urodila a vy ju nedokážete skonzumovať, pokojne ju uskladnite. Povedal Viere Horákovej šéfkuchár a tovaroznalec Vladimír Morochovič.
Piatok
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.