Tekvica v našej kuchyni

Tekvica v našej kuchyni

Zelené, žlté, červené, biele, viacfarebné a dokonca aj modré. Majú rôznu veľkosť aj tvar. Niektoré z nich sú vhodné na krásne dekorácie či vyrezávanie svetlonosov, z iných pripravíte vynikajúce jedlá - slané aj sladké. No a práve o tekvici, ktorá tvorila základ jedálničkov Indiánov, sa bude po celý tento týždeň zhovárať Viera Horáková so šéfkuchárom a tovaroznalcom Vladimírom Morochovičom.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hokkaido tekvica je typ tekvice, ktorý je obľúbený. Táto tekvica sa používa pri príprave polievky, ako príloha vo forme opekanej alebo grilovanej tekvice či ako kaša. Robia sa z nej aj úžasné nátierky. Je nízko kalorická, obsahuje vlákninu a je dobrým zdrojom vitamínu C a E. Inými slovami, ide o chutnú potravinu, s množstvom živín.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tekvica je v podstate veľmi rýchlo uvarené jedlo. Zvlášť teraz v jeseni ju môžete pripravovať na viacero spôsobov. Vedeli ste, že uhorka, tekvica a cuketa, je jeden botanický druh? Ktorá sa najviac hodí na prívarok?

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Z tekvice nemusíte pripravovať len polievku, prípadne prívarok. Ako sa dozvedela Viera Horáková od šéfkuchára a tovaroznalca Vladimíra Morochoviča, tekvica má viacero použití.  Či už na slano  na sladko, dokonca výborné je ak tekvicové capucino. No a ako si prácu uľahčiť?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tekvica je sezónna potravina. Ak sa Vám v záhradke urodila a vy ju nedokážete skonzumovať, pokojne ju uskladnite. Povedal  Viere Horákovej šéfkuchár a tovaroznalec Vladimír Morochovič.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame