Koláč, ktorý si dnes upečieme, majú radi nielen v rodine Márie Sabovej, s ktorou sa v Bratislave stretol Michal Herceg, ale tento zákusok zabodoval aj na jednej súťaži. Uvidíme, ako sa bude pozdávať vám.
Hnedobiely koláč Márie Sabovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na hnedo-biely koláč Márie Sabovej potrebujeme chuť do roboty a k tomu takéto prísady: 60 dekagramov polohrubej múky, kocku droždia, deci oleja, tri polievkové lyžice soli, dvadsať päť tabletiek diacukru, tri polievkové lyžice kakaa a štyri deci sladkého mlieka. Všetky suroviny okrem kakaa zmiešame. Vypracujeme klasické kysnuté cesto a rozdelíme ho na dve časti. Do jednej polovice cesta dáme kakao. Keď je kakaové cesto husté, pridáme trošku mlieka. Každú časť, hnedé aj biele cesto, rozdelíme znovu na dve polovice, takže získame štyri časti. Rozvaľkáme biele cestá, rozvaľkáme hnedé. Na biele cesto položíme hnedé. Jeden plech vymastíme olejom, naň položíme zvinuté cesto a necháme ho kysnúť pol až trištvrte hodiny pod utierkou. Do vyhriatej trúby dáme cesto potreté olejom. Pečieme pri 180 stupňoch Celzia. Po vybratí z trúby koláč znovu potrieme olejom.