Dnešný recept nahral Michal Herceg. A čo to bude? To nám už povie on sám.
Medová svadobná torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na tortový korpus budeme potrebovať vajcia, med, hladkú múku a kypriaci prášok. K základnému žĺtkovému krému z masla a vaječných žĺtkov sa pridáva skaramelizovaný cukor. Korpus vymiešame do peny, aby bol pekný, hladký. Vylejeme ho do formy a dáme piecť. Keď je korpus hrubší, pečieme ho pri nižšej teplote, aby sa prepiekol pomalšie. Keď je tenší, pečieme ho rýchlejšie, aby sa nepresušil. Po upečení ho prerežeme na tri alebo štyri časti. Naplníme ho krémom a ním aj tortu obtrieme, aby sa nám na ňu chytil biely alebo farebný plastický cukor. Vďaka nemu je torta hladká, bez hrboľov. Tortu zdobíme ružami alebo inými ozdobami. Pozor! Maslo do žĺtkového krému by malo mať približne izbovú teplotu, aby sa nám krém nezrazil.