Trasená torta

Trasená torta

Dnešný recept povedala Michalovi Hercegovi Katarína Škrobáková z Malinovej.

Môžete si ho vyskúšať nielen vtedy, keď sa vám pokazí rúra na pečenie, ale aj keď chcete urobiť niečo rýchle a chutné. Poďme si teda pripraviť trasenú tortu.

Trasená torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na trasenú tortu potrebujeme tri tridsaťtripercentné šľahačkové smotany, dve plechovky mandarínok, dva vanilkové pudingy, ktoré sa nevaria, okrúhle detské piškóty a šálku kávy na zvlhčenie piškót. Namiesto kávy môžeme použiť aj šťavu z kompótu. Na dozdobenie sa nám hodí kakao.

A teraz postup: Na dno tortovej formy uložíme súvislú vrstvu piškót. Piškóty polejeme vychladnutou kávou, prípadne šťavou z kompótu. Na to budeme dávať krém. A ako si ho pripravíme? Do hlbšej misky s vrchnákom dáme dva pudingy, dve konzervy mandarínok aj so šťavou a dve šľahačkové smotany. Uzavrieme to pripraveným vrchnákom a zatrasieme. Trasieme dovtedy, kým z tekutej konzistencie nezískame pevnú masu. No a túto masu natrieme na piškóty. Dáme stuhnúť do chladničky a o štyri hodiny, prípadne na ďalší deň si vyšľaháme smotanu na šľahačku a tú dáme navrch. Opäť dáme do chladničky asi na hodinu a pred podávaním môžeme tortu posypať ešte kakaom.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame