Netradičná šošovicová polievka

Netradičná šošovicová polievka

V našom kulináriu dnes pokračujeme netradičným receptom prípravy známeho jedla.

Našu rozhlasovú kolegyňu, publicistku a spisovateľku si pozval k mikrofónu Peter Buček:

Netradičná šošovicová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Namočenú šošovicu necháme stáť jeden deň, potom ju uvaríme. V druhom hrnci uvaríme údené koleno a do tej vody potom pridáme uvarenú šošovicu. Pridáme potom mäsko z uvareného kolena a spolu to ešte varíme. Ďalej si usmažíme až do zlatohneda na hrubšie nakrájané plátky cibule, ktoré sa konzistenciou podobajú až  skaramelizovaným. Cibuľku dáme na vrch šošovice s údeným kolenom a pridáme  aj za lyžicu kyslej smotany.

Peter Buček

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame