Tekvicový(cuketový) nákyp

Tekvicový(cuketový) nákyp

4.3.2013

Autor:  Adriana z Galanty

Suroviny: 1 kg tekvice, 4 vajcia, 2 PL masla, 150 g strúhaného syra, 250 ml kyslej smotany, soľ, biele korenie, petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku, kôpor alebo majorán

 

Postup: Tekvicu postrúhame na hrubom strúhadle, žĺtky zašľaháme do masla a pridáme strúhaný syr a smotanu. Zmiešame s tekvicou a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Osolíme, okoreníme a pridáme roztlačený cesnak, nasekaný kôpor. Uložíme do vymastenej misy a pečieme pri teplote 170 stupňov do ružova, asi 60 minút, ale za stáleho kontrolovania. 

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame