Celý týždeň varíme s pani Ľubicou Lehotskou z Bratislavy, huby majú pre ňu veľký význam, tvoria veľkú časť jej jedálnička.
Dnes sa môžeme tešiť na ďalšiu hubovú špecialitu so zvláštnym názvom...
Hubová cupkanina Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Postup
Do 4-litrovej kuchty dáme 7 decový pohár kyslej kapusty, asi 6 stredne veľkých zemiakov – treba ich pokrájať na polovičky, huby, na osobu 5 až 6 hríbov, ideálne sú suchohríby, chutné sú aj kuriatka, dobré sú šampiňóny, či hliva. V zime môžeme použiť aj sušené hríby, dochutíme koreninami – bobkový list, nové korenie, čierne korenie, zelerová vňať, podlejeme 2 dcl vody a necháme variť v kuchte asi 30 minút.
Už keď je to hotové, tak na bravčovej masti si opečieme cibuľku, ktorú potom dáme na vrch jedla ako ozdobu.