Zapečené zemiaky s mäsom

Zapečené zemiaky s mäsom

31.5.2013

Suroviny:800 g zemiakov, 200 g mletého mäsa, 250 g mrazenej zeleniny, 250 ml smotany na varenie, 100 g strúhaného syra, 2 PL oleja, 1 práškové balenie(Zapečené zemiaky so šunkou)

 

Postup: Očistené zemiaky pokrájame na tenké plátky. Na oleji orestujeme mleté mäso, pridáme mrazenú zeleninu a krátko podusíme . Do zapekacej misy, ktorú sme vymazali maslom alebo olejom dáme polovicu zemiakov, na to podusenú zmes a navrch druhú polovičku zemiakov. Posypeme strúhaným syrom a práškové balenie rozmiešame v 250 ml smotany a 250 ml studenej vody. Jedlo zalejeme pripravenou zmesou a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

Adriana z Galanty

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame