Lahodnú chuť húb spoznávame celý týždeň.
Už sme pripravovali špecialitu hubový tatarák a varili sme aj hubový guláš. Tentoraz to bude tiež zaujímavé jedlo, ochutnáme hubový segedín. Mária Babinská bola opäť zvedavá na ďalší recept od Ľubice Lehotskej z Bratislavy.
Hubový segedín Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ľubica Lehotská sa s nami podelila o recept na hubový segedín. Aké suroviny potrebujeme? Malé suchohríby alebo šampiňóny, no tiež môžeme aj pomiešať huby, na jednu porciu je asi jedna hrsť hríbov... Alebo ak to chceme vážiť, tak je to 750 gramov šampiňónov, ďalej jedna veľká cibuľa, červená paprika, jeden biely nízkotučný jogurt, jedna lyžička škrobovej múky, najlepšie zemiakovej alebo lyžica zemiakového šrotu, rasca, čierne korenie, bobkový list, jedna čajová lyžička worcestra alebo sójovej omáčky, soľ podľa chuti a, samozrejme, dôležitá je kyslá kapusta, asi pol kila.
Aký je postup? Keramický hrniec si vytrieme bravčovou masťou, osmažíme si cibuľu, môžeme dať aj strúčik cesnaku, ale nemusíme. Pridáme malé huby, ale celé a tiež kyslú kapustu. 35 minút to dusíme pod pokrievkou a trošku podlejeme vodou. Keď už je to hotové, tak potom biely jogurt vymiešame s koreninami a s jednou lyžičkou škrobovej múky alebo so zemiakovým šrotom. A potom túto zmes pomaly vylejeme do hrnca a nakoniec dochutíme červenou paprikou. K hubovému segedínu sa hodia najmä české zemiakové krokety, výborná je zemiaková knedľa, ale môže byť aj klasická z rožkov. Tak si zaželajme dobrú chuť...