Hubový tatársky biftek, to je dnešná lahôdka. Tejto dobrôtke nedokáže odolať ani naša hostiteľka, vášnivá hubárka Ľubica Lehotská z Bratislavy. Ako si pripravíme túto delikatesu?
Hubový tatarák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ľubica Lehotská nám povedala recept na hubový tatarák. Potrebujeme 10 veľkých dubákov alebo môžu byť aj suchohríby, ďalej 2 veľké cibule, jeden veľký zemiak, ktorý uvaríme v šupke, jedna polievková lyžica klasickej horčice, biele korenie, môže byť aj feferónka, jedna malá lyžička sójovej omáčky, polievková lyžica kečupu a 2 až 3 strúčiky pretlačeného cesnaku a soľ podľa chuti...
Na jemno nakrájame huby, hlúbiky pomelieme na mäsovom mlynčeku, a potom tie hríby dusíme na cibuľke asi 30 minút, vznikne nám hustá zmes Ďalej tam cez lis pretlačíme jeden zemiak, ktorý sme varili v šupke, potom pridáme horčicu, kečup, cesnak a lyžičku sójovej omáčky. Hubový tatarák výborne chutí na hrianke. A dokonca si môžeme túto špecialitu aj zavariť do fliaš a máme postarané o výborné jedlo počas celej zimy.