Tento týždeň varíme najmä pre tých najmenších s odborníčkou na výživu a stravovanie s Dašou Ostertágovou.
Puding z miešanej zeleniny si vraj obľúbia rovnako ako ten poliaty čokoládou či s karamelom. A tak v pomyselnej kuchyni je teraz s nami aj kolegyňa Beáta Repíková.
Zeleninový puding Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme 100 gramov uvarenej miešanej zeleniny, 15 g tuku, 15 g krupicovej múky, 1 vajce, zelená posekaná vňať, podľa chuti soľ, majorán, tuk, múka na vymastenie formičiek zo skla na varenie, voda na varenie.
Postup
V hrnčeku rozpustíme tuk, pridáme krupicovú múku, mierne popražíme, za stáleho miešania zalejeme mliekom, uvaríme kašu, ktorú po uvarení necháme vychladnúť, potom pridáme žĺtok, potlačenú uvarenú zeleninu, soľ, majorán, zelenú vňať a napokon tuhý ušľahaný sneh z bielka. Všetko zľahka vymiešame a dáme do vymastených, múkou vysypaných formičiek piecť. Ak deťom uvaríte netradičný puding vo veselých formičkách, možno si ho vypýtajú niekedy na večeru či raňajky.
Zajtra si uvaríme ešte netradičnú – sladkú polievku s mandľami. Opäť s Beátou Repíkovou a Dašou Ostertágovou.