Možno ešte nemáte vo svojich receptoch koláč, na ktorom si pochutili aj ratolesti barónky z Rače.
Rezy, ktoré dnes ochutnáme, sú nielen veľmi dobré a výživné, ale aj sýte. Môžu byť aj vhodnou desiatou pre deti do školy. Pravda, ak zostane koláč z nedeľného sviatočného obeda. Beáta Repíková pečie túto maškrtu s odborníčkou na školské stravovanie s Dašou Ostertágovou.
Jablkové rezy mňam mňam Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na jablkové rezy barónky z Rače potrebujeme: 450 gramov polohrubej múky, 150 gramov práškového cukru, 4 žĺtky, 250 gramov tuku, pol balíčka prášku do pečiva, papier na pečenie.
Plnka: 1 kg jabĺk, 4 bielky, 150 g práškového cukru, pol balenia vanilkového cukru, trochu škoricového cukru, tvaroh (ten nemusí byť).
Postup: Do múky s práškom do pečiva pridáme zmäknutý pokrájaný tuk, cukor, žĺtky, vypracujeme cesto, na 15 minút ho dáme odležať, tretinu z neho odoberieme na posýpku. Zvyšok cesta rozvaľkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pripravíme si plnku z jabĺk: jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame, navrstvíme na cesto, predtým môžeme dať na cesto tvaroh, ktorý ochutíme cukrom a hrozienkami. Z cukru a bielku vyšľaháme tuhý sneh a rozotrieme ho na jablká, na ktoré ešte nastrúhame z cesta mrveničku. Pečiem do zlatista na teplote 180 stupňov.