Medzi naše tradičné jedlá môžeme pokojne zaradiť aj taký segedínsky guláš.
Populárny je stále v školských jedálňach a aj v našich domácnostiach. Petrovi Bučekovi ale viac o jeho príprave povedala Eva Majdánová:
Segedínsky guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si postup prípravy segedínskeho gulášu. Na masť alebo olej dáme opražiť cibuľku a do toho pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, najlepšie bôčik, prípadne lopatku. Opečieme ho, pridáme sladkú papriku, posolíme a zalejeme vodou a podusíme. Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme ďalej. Keď je mäso už mäkké, zahustíme to zátrepkou, urobenou z mlieka a hladkej múky. No potom to už len dochutíme soľou, prípadne koreninovou zmesou a podávame s parenou knedľou.