V našom seriáli dnes pokračujeme múčnikom, ktorý všetci veľmi dobre poznáme.
Ide o klasický kysnutý slivkový koláč a ten nechýba prakticky v žiadnej rodine. Nielen staré mamy by vedeli rozprávať o tom, ako rýchlo sa míňal, keď častokrát nestihol ani poriadne vychladnúť. Od Evy Majdánovej sa recept dozvedel Peter Buček:
Kysnutý slivkový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na kysnutý slivkový koláč pripravujeme nasledovne: tri štvrte kila až kilo hladkej múky zmiešame s kváskom, ktorý si pripravíme zo zohriateho mlieka, kocky kvasníc a trochou cukru, pridáme olej a všetko to dobre premiesime a počkáme, kým hmota nevykysne. Potom na plech natrený olejom položíme vykysnuté cesto, pridáme rozpolené slivky, ktoré naukladáme vedľa seba. Posypeme to cukrom a škoricou a na vrch ešte dáme mrveničku, ktorú si pripravíme z masla so strúhankou. Pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme v rúre asi 45 minút. A neodolateľný slivkový koláč je na svete.