Kto by z nás nepoznal guľáš? Hádam všetci sme sa s ním stretli v rôznych podobách a ide o mimoriadne rozšírené a obľúbené jedlo.
Dnes si ho pripravíme spolu s kuchárkou Evou Majdánovou, ktorú navštívil Peter Buček:
Guľáš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu väčšieho množstva gulášu použijeme 10 litrový kotlík, do ktorého nakrájame 2 kilá cibule a pridáme masť, pričom to smažíme až do zlato-ružova. Pridáme nakrájané zemiaky, tiež dve kilá a rovnaké množstvo hovädzieho mäsa. To ide ako prvé, potom tam pridáme dve kilá bravčového a napokon aj kilo-dve diviny. Podlejeme vodou, pridáme sladkú papriku, korenie, kečup, horčicu, cesnak a varíme. Na dohustenie ešte pridáme aj dva tri väčšie postrúhané zemiaky. Varíme to také štyri hodiny a ak je mäsko už mäkké, guláš je hotový. K tomu čerstvý chlebík a dobrú chuť.