Tarhoňa s pečeným kuriatkom

Tarhoňa s pečeným kuriatkom

Dnes si povieme, ako to môže vyzerať, keď sa do varenia pustia muži.

Nevybrali sme žiadny zložitý recept, takže ak sa vaša manželka vybrala na týždeň do Tatier a nenechala doma žiadne predpripravené jedlo, môžete sa pustiť do varenia a pečenia. Dnešný kuchár a návštevník nášho nedávneho dňa otvorených dverí Teodor Pasternák s úsmevom hovorí o chybách začiatočníka, ktorých sa kedysi dopustil, no už nikdy ich nezopakuje a dnes sú jeho hostia len spokojní. Viac už Michal Herceg.

Tarhoňa s pečeným kuriatkom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jednoduchý, ale chutný recept na tarhoňu s pečeným kuriatkom nám priniesol Teodor Pasternák. Zopakujem postup prípravy: Na dno kastrólika nalejeme tenkú vrstvičku oleja. Dáme ho piecť na maximálny plameň a pridáme nasekanú cibuľu. Keď cibuľa začne hnednúť, pridáme aj tarhoňu, pre jednu osobu približne tretinu čajovej šálky. Počas praženia cibuľky aj po pridaní tarhone jedlo miešame. Keď začnú hnednúť aj prvé kúsky tarhone, zalejeme ju vodou tak, že v hrnci budeme mať asi dve tretiny vody. Hrniec prikryjeme pokrievkou. Pridáme soľ alebo aj vegetu a desať až dvadsať minút, podľa potreby, varíme už na malom plameni. To, že je tarhoňa hotová, spoznáme podľa odparenej vody. Zároveň s tarhoňou si pripravujeme kuriatko, presnejšie kuracie stehná. Stehno si umyjeme, usušíme, trošku naolejujeme, osolíme z oboch strán a dáme ho piecť do elektrickej rúry vopred vyhriatej na 220 stupňov. Kuriatko sa pečie približne hodine s tým, že každých desať minút otvoríme rúru a metličkou pomastíme kura výpekom. Pri treťom pomastení ho prevrátime na druhú stranu, no ešte predtým vystelieme misu, v ktorej ho pečieme, krúžkami cibule. Poslednýkrát stehno prevraciame ešte päť – desať minút pred dopečením.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame