Strúhaný tvarohový zákusok

Strúhaný tvarohový zákusok

Tento týždeň varia a pečú poslucháčky a poslucháči Rádia Regina, ktorí minulý piatok navštívili náš deň otvorených dverí.

Nenechala si ho ujsť ani Johana Hudeková. Odkiaľ pochádza a aký recept nám ponúkne? To už povedala Michalovi Hercegovi.

Strúhaný tvarohový zákusok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Strúhaný tvarohový zákusok nám upiekla Johana Hudeková z obce Pečeňady. Možno si na ňom radi pochutnáte aj vy. Na cesto potrebujeme 400 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, jeden palmarín, jeden žĺtok, tri polievkové lyžice kakaa a pol balenia prášku do pečiva. Na plnku treba mať 250 g práškového cukru, 750 g tvarohu, tri žĺtka, jednu vanilku, jednu polievkovú lyžicu zlatého klasu a sneh zo štyroch bielkov. Postup: Suroviny spracujeme na tuhé cesto a rozdelíme si ho na dve časti. Cesto dáme stuhnúť do chladničky, kým nebude tvrdé. Potom ho vyberieme a jednu jeho polovicu postrúhame na vymastený a múkou vysypaný plech na klasickom, štvorhrannom strúhadle. Na túto polovicu cesta dáme plnku, ktorú sme si urobili z tvarohu, z práškového cukru, zo žĺtkov a vanilky. No a na plnku nastrúhame druhú polovicu stvrdnutého cesta. Koláč pečieme pri teplote dvesto päťdesiat stupňov asi polhodinu. Koláč môžeme ešte trošku posypať práškovým cukrom a máme výbornú pochúťku ku káve či čaju.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame