Chorvátske cesnakové jednohubky

Chorvátske cesnakové jednohubky

Minulý týždeň sme pre vás varili a piekli my, kuchári a najmä kuchárky z Rádia Regina.

Mikrofón sme na chvíľu vymenili za zásteru a prostredníctvom rádia ste si mohli pochutnať na Vierkinej hríbovici, Táninom koláči z bobuliek, Martinovej bulharskej kavarme či na Hankiných žerbó rezoch. Tento týždeň nás v kuchyni vystriedajú naše poslucháčky a poslucháči. Michal Herceg nahral niekoľko receptov v piatok, keď sa Regina otvorila pre vás všetkých dokorán. Dnes pečie Anna Súčanová z Nového Mesta nad Váhom.

Chorvátske cesnakové jednohubky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chorvátske cesnakové jednohubky si môžete pripraviť aj vy. Potrebovať budete: 60 dkg polohrubej múky, niekedy aj trochu viac, aby cesto nebolo riedke, pol litra mlieka, jedno droždie, dve lyžičky soli, tri lyžičky cukru a deci oleja. Na plnku treba jednu heru, dve žĺtka, dve lyžičky soli a sedem – osem veľkých strúčikov cesnaku. A ako na to? Suroviny spracujeme do cesta. Cesto necháme vykysnúť. Heru dáme zmäkknúť, dáme do nej soľ, pokrájaný cesnak, žĺtka. Urobíme si štyri tenké ciestka a rozdelíme na ne plnku. Každé ciestko rozgúľame, natrieme plnkou a zrolujeme ako makovník. Valčekom prejdeme po vrchu, natrieme žĺtkom alebo celým vajíčkom a posypeme sezamom. Cesnakové jednohubky krájame na trojuholníky alebo na slimáčiky. Pečieme ich na 200 či 250 stupňoch podľa rúry. Čas pečenia je asi pätnásť minút, kým nezačnú pekne ružovieť. Po dopečení necháme jednohubky ešte chvíľu na plechu.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame