Tento týždeň držia varešku v ruke dvaja milovníci dobrého jedla. Od pondelka sme varili s 22 ročným študentom Michalom Vaňom a od dnešného dňa preberá štafetu Lucia Šimoňáková, ktorá rada pripravuje zdravé jedlá. Viera Horáková tekvicové rizoto Lucie Šimoňákovej ochutnala.
Tekvicové rizoto Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu tekvicového rizota budeme potrebovať:
- 1 stredne veľkú tekvicu
- cibuľu
- ryžu
- mrkvu
- cukinu
- parmezán
- smotanu na varenie
- soľ
- čierne korenie
- kari
Najprv si uvaríme ryžu a necháme ju vychladnúť. V rúre ktorú rozohrejeme na 220 stupňov, približne 45 minút grilujeme tekvicu, cibuľu, mrkvu, cukinu. Všetko sme nakrájali na menšie kúsky a pokvapkali olejom. Tekvicu po upečení rozmixujeme, pridáme k ryži spolu s parmezánom a všetko spolu zamiešame. Pri servírovaní pridávame ako ozdobu zvyšnú grilovanú zeleninu. Zajtra si pripravíme pečené cuketovo mrkvové placky so syrom.