Bulharská kavarma

Bulharská kavarma

Tento týždeň pre vás varia moderátorky a redaktorky rádia Regina.

Dnes však prišiel rad na jediného muža - kuchára. Po Vierkinej hríbovici a Táninom koláči z bobuliek nám teraz kolega Martin Jurčo pripraví chutnú bulharskú kavarmu, ktorú po prvýkrát ochutnal priamo v Sofii. Viac povedal MichaloviHercegovi.

kulinarium Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na bulharskú kavarmu potrebujeme: Trištvrte kila bravčového pliecka, bravčovú masť, cibuľu, huby, sladkú alebo štipľavú papriku, paradajky, syr, soľ a čierne korenie. Mäso pokrájame na kocky alebo na rezance a na masti ho udusíme. Pridáme cibuľu, nakrájanú papriku a paradajky, aby sa to všetko pekne udusilo. Dôležité je, aby hlavne mäso bolo dobre udusené a dostatočne mäkké. Po udusení pridáme ešte soľ a korenie. Fajnšmekri koncom dusenia zvyknú pridať aj nakrájané kúsky bravčovej pečene. Po udusení masu zamiešame, rozdelíme do hlinených misiek a pečieme vo vyhriatej rúre. nezabudneme na syr,, ktorý dáme na vrch. Ten sa krásne roztopí a vytvorí peknú glazúru. Kavarma má mnoho variácií a môžeme si ju upravovať podľa chuti.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame