Vierkina hríbovica

Vierkina hríbovica

V pravidelnom predobedňajšom čase prichádzame s chutným receptom.

Tento týždeň vám budú variť kuchárky a kuchári priamo z rádia Regina. Začíname lahôdkou, ktorú sme pracovne nazvali Vierkina hríbovica. Je to obľúbené jedlo našej moderátorky Viery Horákovej. Kým sa však Michal Herceg dozvedel, ako sa hríbovica pripravuje, Vierka mu povedala, čo je pri varení najdôležitejšie.

Recept na Vierkinu hríbovicu:
Potrebovať budeme mäso, najlepšie hovädzie zadné, olej, cibuľu, čerstvé alebo mrazené hríby, najlepšie suchohríby či dubáky, červenú papriku, paradajky prípadne hríbový bujón. Mäso si naklepeme, posolíme, dáme naň drvenú rascu alebo iné korenie a potrieme horčicou. Cibuľu si pokrájame na kolieska a na nej urestujeme hríby. Na hríby dáme okorenené mäso. Mäso dávame na dve strany, aby chytilo tú správnu kôrku. Po vybratí mäsa z hrnca si urobíme šťavu. Pridáme červenú a zelenú papriku, trošku paradajok a môžeme pridať aj bujón, ktorý sme málinko rozrobili vo vode. Ak však máme dosť cibule, šťava sa vytvorí aj bez zalievania. Mäso dáme naspäť do hrnca a uvaríme domäkka. Hríbovicu môžeme podávať so zemiakovými kroketkami, s ryžou, s opekanými zemiakmi na rozmaríne alebo len so zeleninovým šalátom. A aj tento recept nájdete na webovej stránke rtvs.sk.

kulinarium1136 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame