Čoraz viacej ľudí dáva prednosť ľahkým, ovocným koláčom, ktoré osviežia a nie sú príliš sladké. Viera Horáková vám spolu s Martinom Divinským ponúknu tvarohový koláč s čučoriedkami, ktorý na kopaniciach často pripravujú.
Z plodov zeme s Martinom Divinským Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu tvarohového koláča s čučoriedkami potrebujeme:
- cukor
- polohrubú múku
- vajíčko
- kypriaci prášok
- mlieko
- olej
- trocha soli
- tvaroh
- vanilkový cukor
- čučoriedky
- kyslá smotana
Najprv vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku a kypriaci prášok, olej, mlieko a trocha soli. Cesto vylejeme na plech a pripravíme si tvarohovú plnku. Tvaroh rozmixujeme s vanilkovým cukrom, pridáme kyslú smotanu. Všetko dáme do cukrárenského vrecka a nastriekame na piškótovú zmes. Pridáme čučoriedky a 15 minút pečieme pri 170-tich stupňoch.