Obľubujete huby? Čo by ste povedali na dubákovú omáčku. Možno sú medzi vami aj hubári, ktorí huby nie len zbierajú, ale aj sušia, mrazia, či zavárajú. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Martina Divinského, v jeho kuchyni majú všestranné použitie.
Jedlá z plodov zeme s Martinom Divinským Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu dubákovej omáčky potrebujeme:
- cibuľu
- dubáky - čerstvé alebo sušené
- smotanu
- vývar
- soľ
- korenie
Na oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájané dubáky, zalejeme vývarom a dusíme, pokiaľ nie sú mäkké. Pripravíme si zápražku z múky a masti, ktorá nám túto omáčku zahustí. Na záver prilejeme smotanu. Podľa chuti pridáme soľ, korenie, prípadne kvapku alkoholu.
Dubákovú omáčku servírujeme k steakom, panenke, kuraciemu mäsu.