Častým zdrojom tých najlepších receptov môže byť aj vaša svokra. Tak to bolo aj v dnešnom prípade. Michaela Tomčovčíková spolu s Michalom Hercegom pripravujú jablkové pité.
Jablkové pité alebo linzerka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny: (rozmer plechu 35 × 25 cm)
- 420 g hladkej múky
- 180 g práškového cukru
- 250 g masla
- 2 žĺtka
- 1 vajce
- 1 balíček kypriaceho prášku (12 g)
- 1 balíček vanilkového cukru (20 g)
Na prípravu náplne:
- 1 kg očistených a nastrúhaných jabĺk
- 1 balíček vanilkového cukru (20 g)
- 1 balíček škoricového cukru (20 g)
- 80 g mletých vlašských orechov
Príprava cesta:
Do kuchynského robota s nadstavcom nožov vložte všetky ingrediencie na cesto. Rozmixujte, preložte cesto z misy, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 30 minút odpočívať v chladničke. Cesto potom rozdeľte na dve rovnaké časti a vyvaľkajte na rozmer plechu. Plech vysteľte papierom na pečenie a vložte doň prvý plát cesta. Ten popichajte vidličkou a posypte polovicou mletých orechov. Nastrúhané jablká zmiešajte s vanilkovým a škoricovým cukrom a rovnomerne rozotrite po ceste. Posypte druhou časťou orechov. Na vrch položte druhý plát cesta a tiež popichajte vidličkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Po vytiahnutí nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.