Bravčové trhané mäso

Bravčové trhané mäso

O niektorých jedlách sa hovorí, že sa priam rozplývajú na jazyku. V prípade bravčového trhaného mäsa, ktoré vám ponúkneme dnes vraj platí, že sa rozpadáva už pri samotnom pohľade. Čo tomu predchádza? To už Michalovi Hercegovi povedala Michaela Tomčovčíková.

Bravčové trhané mäso Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na bravčové trhané mäso si pripravíme:

  • 1 kg bravčového pliecka
  • 115 g paradajkového pretlaku
  • 1 pl mletej rasce
  • 1 pl mletej červenej papriky
  • 1 pl vorčestrovej omáčky
  • 1 pl sójovej omáčky
  • 1 pl jablčného octu
  • 1 čl soli, čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 pl bravčovej masti


Na šalát Choleslav:

  • 500 g červenej kapusty
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 mrkvu
  • 2 pl octu
  • 2 pl cukru
  • šťavu z 1 citróna
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ

Mäso dobre osušte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením, mletou rascou. Sprudka ho opečte z každej strany na bravčovej masti, aby sa zatiahlo. Zmiešajte paradajkový pretlak, vorčestrovú a sójovú omáčku, ocot a papriku. Touto zmesou potrite každú stranu mäsa a vložte ho do pekáča. Podlejte trochou vody a pečte pri teplote 150 stupňov približne 6 hodín. Mäso občas skontrolujte a priebežne podlievajte vodou. Kým sa pečie, pripravíme si šalát Choleslav. Kapustu narežte na tenučké pásiky, rovnako aj cibuľu a mrkvu. Premiestnite ich do misy, zasypte cukrom, pridajte ocot, osoľte a okoreňte a nechajte aspoň 30 minút odpočívať. Poriadne premiešajte, dochuťte citrónom a ak je potrebné, ešte raz soľou a korením. Mäso by malo byť po šiestich hodinách úplne mäkučké, takže sa bude dať ľahko vidličkou natrhať na drobné rezance. Takto natrhané ho môžete podávať v burgrových žemliach aj so šalátom.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame