Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Tento týždeň grilujeme - a v tomto trende budeme pokračovať aj v nasledujúcich minútach.

Na dnešný recept bol zvedavý aj Miroslav Würfl. Podrobnosti mu povedal šéfkuchár  jedného bratislavského hotela - Michal Hečko

grilovana-zelenina1136A Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Grilovaná zelenina, uhorková salsa s mätou, baklažánové pyré:

-          ½ cukety nakrájame na 0,5cm plátky, papriku na väčšie štvorce, ktoré zbavíme kompletne bielej vnútornej dužiny.  Zo strednej paradajky vykrojíme zelenú vrchnú časť a prekrojíme na polovicu, šampiňóny očistíme od stopky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby pri grilovaní príliš nezoxidovali. Zo špargle odkrojíme drevnatú časť. Všetku zeleninu zadrezujeme ešte trochou olivového oleja, pridáme nasekaný tymián, soľ, korenie, štipku cukru a trošku pretlačeného cesnaku. Rozložíme na stredne rozpálený gril, priebežne otáčame, a grilujeme dovtedy, aby bola zelenina po odobratí z grilu ešte stále trochu „ale dente“.

-          Na uhorkovú salsu si očistíme jednu uhorku, z ktorej odstránime stredy. Pokrájame na malé kocky, pridáme 1PL bieleho jogurtu, 1ČL medu, soľ, korenie, a nakoniec nasekanú mätu.

-          Na baklažánové pyré si pozdĺž prekrojíme 2 baklažány, vnútro narežeme na mriežku, posolíme, pokoreníme, zadrezujeme olivovým olejom a zabalíme oproti sebe do fólie, a dáme piecť do pahreby, až kým úplne nezmäknú. Potom lyžicou vyškrabeme vnútro a vymixujeme s troškou smotany na šľahanie, ochutíme ešte censakom, citrónovou šťavou, poprípade ešte soľou a korením.

Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame