Po kuracom mäse siahame z rôznych dôvodov. Nielen kvôli prijateľnej cene, ale aj kvôli množstvu receptov, ktoré sa z dostupného mäsa dajú pripraviť a na tanieri vyzerajú vábivo a nekaždodenne. Jeden z takýchto receptov zo svojej rodinnej zbierky vytiahla aj Petra Džerengová a rovno ho vložila aj medzi 120 chutných a zdravých receptov do kuchárskej knihy, ktorú vydala pod názvom: Recepty z terasky. Hane Michalčíkovej prípravu chutného receptu, ktorý dnes ponúkneme v Kulináriu, Petra Džerengová prezradila.
Plnené kuracie roládky na dva spôsoby Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Na nivovú plnku:
- 250 g syra s modrou plesňou
- jednu brokolicu
- 200 ml smotany na varenie
- jednu cibuľu
- dva strúčiky cesnaku
- čierne korenie
- sušené paradajky v oleji
Na plnku s fetou:
- 200 g fety
- jedno balenie baby špenátu
- šesť strúčikov cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
Príprava:
Prsia cez fóliu naklepeme na tenko do tvaru trojuholníka alebo obdĺžnika, osolíme a okoreníme. Brokolicu povaríme 2-3 minúty a nakrájame ju nadrobno. Na panvicu vsypeme nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, o minútu aj rozmrvenú nivu a zalejeme smotanou tak, aby sa syr roztopil, ale omáčka nebola riedka. Pridáme brokolicu a za hrsť nakrájaných sušených paradajok. Na druhú omáčku necháme na kvapke oleja zavädnúť špenát, pridáme cesnak nakrájaný na plátky, rozmrvenú fetu a zalejeme troškou smotany. Môžeme prihodiť aj za hrsť sušených paradajok. Rozdelíme plnku na plátky mäsa, zakrútime a zopneme pomocou špáradiel alebo špeciálnych ihiel. Roládky orestujeme v panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán, vložíme do pekáča, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre asi 20 minút pri 180 stupňoch. Podávame s ryžou a výpekom, ktorý môžeme zahustiť múkou, prípadne so zvyškom omáčky.