Grilovaný oštiepok

Grilovaný oštiepok

Možno ste aj vy boli nedávno pozvaní na „garden párty“ –  čo je vlastne grilovacia párty pre priateľov v záhrade či v prírode  a má viac-menej neformálny charakter.

No a grilovať teraz budeme aj my... So šéfkuchárom bratislavského hotela, ktorý je situovaný v blízkosti Hlavnej železničnej stanice -  Michalom Hečkom sa porozprával Miroslav Würfl.

ostiepok1136A Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Grilovaný oštiepok, balzamikový sirup, pomarančové chutney:

- Oštiepok si nakrájame na asi 0,5cm kúsky, a grilujeme na rozpálenom grile cca 15-20

sekúnd z každej strany (aby sa nám neprilepili, môžeme ich predtým trošku vyváľať

v hladkej múke alebo zemiakovom škrobe).

- Na balzamikový sirup si zvaríme 1dcl balzamikového octu, 1PL medu, 20g hnedého

cukru, bobkový list, nové korenie, kôru z 1⁄2 citróna a necháme redukovať na hustú

konzistenciu.

- Na pomarančové chutney rozkrájame 5 umytých a vyžmýkaných pomarančov – kôru

aj s dužinou, pridáme kúsok celej škorice, 150g hnedého cukru, podlejeme vodou

a varíme kým kôra úplne nezmäkne, popritom stále podlievame vodou (toto zaberie

dlhšiu dobu, asi 3-4 hodiny, tak by bolo dobré pripraviť si to dopredu). Keď je kôra

úplne rozvarená, dochutíme chutney ešte trochou citrónovej šťavy.

Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame