Možno ste aj vy boli nedávno pozvaní na „garden párty“ – čo je vlastne grilovacia párty pre priateľov v záhrade či v prírode a má viac-menej neformálny charakter.
No a grilovať teraz budeme aj my... So šéfkuchárom bratislavského hotela, ktorý je situovaný v blízkosti Hlavnej železničnej stanice - Michalom Hečkom sa porozprával Miroslav Würfl.
ostiepok1136A Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Grilovaný oštiepok, balzamikový sirup, pomarančové chutney:
- Oštiepok si nakrájame na asi 0,5cm kúsky, a grilujeme na rozpálenom grile cca 15-20
sekúnd z každej strany (aby sa nám neprilepili, môžeme ich predtým trošku vyváľať
v hladkej múke alebo zemiakovom škrobe).
- Na balzamikový sirup si zvaríme 1dcl balzamikového octu, 1PL medu, 20g hnedého
cukru, bobkový list, nové korenie, kôru z 1⁄2 citróna a necháme redukovať na hustú
konzistenciu.
- Na pomarančové chutney rozkrájame 5 umytých a vyžmýkaných pomarančov – kôru
aj s dužinou, pridáme kúsok celej škorice, 150g hnedého cukru, podlejeme vodou
a varíme kým kôra úplne nezmäkne, popritom stále podlievame vodou (toto zaberie
dlhšiu dobu, asi 3-4 hodiny, tak by bolo dobré pripraviť si to dopredu). Keď je kôra
úplne rozvarená, dochutíme chutney ešte trochou citrónovej šťavy.