Národná Ekvádorská polievka

Národná Ekvádorská polievka

Petra Džerengová je známa ako autorka 15-tich kníh, športovkyňa, vášnivá cestovateľka, ktorá navštívila už 60 krajín a tiež zanietená kuchárka. Ako mama štyroch detí jedlo rada pripravuje a rovnako sa teší,  ak si ho spoločne v rodine vychutnajú. Od tých tradičných receptov, pripravených v zdravom duchu , až po tie netradičné, ktoré jej zachutili vo svete a upravila ich pre slovenskú kuchyňu. Posledná kniha má názov  Recepty z terasky a je v nej aj ten dnešný, ktorý zaujal aj Hanu Michalčíkovú.

Národná Ekvádorská polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • 10 stredne veľkých zemiakov
  • jednu väčšiu cibuľu
  • štyri strúčiky cesnaku
  • dve čajové lyžičky mletej rasce
  • dve čajové lyžičky mletej červenej papriky
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • 200 ml mlieka
  • 200 g smotanového syra
  • 100 g syra feta alebo mozzarelly
  • omáčka aji, prípadne akákoľvek ostrá chilli omáčka
  • dve zrelé avokáda
  • jednu konzervu kukurice
  • čerstvú koriandrovú vňať


Postup:

Cibuľu nakrájanú nadrobno pražíme v hrnci na rozpálenom oleji, kým nezmäkne. Pridáme rascu, pretlačený cesnak a miešame asi dve minúty. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a smažíme asi 5 minút. Zalejeme vodou, tesne nad zemiaky, pridáme soľ, necháme zovrieť a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Popučíme ich, ale niekoľko kúskov necháme celých. Vlejeme mlieko, necháme zovrieť a povaríme ešte 5 minút. Ochutíme mletým čiernym korením. Zložíme z plameňa, pridáme smotanový syr a miešame, kým sa neroztopí. Na tanieri ozdobíme koriandrovou vňatou, nakrájanými plátkami avokáda, nadrobenou fetou a pokvapkáme štipľavou omáčkou. 
Zajtra sa s Petrou Džerengovou naučíme pripravovať Plnené kuracie roládky na dva spôsoby.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame