Petra Džerengová je známa ako autorka 15-tich kníh, športovkyňa, vášnivá cestovateľka, ktorá navštívila už 60 krajín a tiež zanietená kuchárka. Ako mama štyroch detí jedlo rada pripravuje a rovnako sa teší, ak si ho spoločne v rodine vychutnajú. Od tých tradičných receptov, pripravených v zdravom duchu , až po tie netradičné, ktoré jej zachutili vo svete a upravila ich pre slovenskú kuchyňu. Posledná kniha má názov Recepty z terasky a je v nej aj ten dnešný, ktorý zaujal aj Hanu Michalčíkovú.
Národná Ekvádorská polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- 10 stredne veľkých zemiakov
- jednu väčšiu cibuľu
- štyri strúčiky cesnaku
- dve čajové lyžičky mletej rasce
- dve čajové lyžičky mletej červenej papriky
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 200 ml mlieka
- 200 g smotanového syra
- 100 g syra feta alebo mozzarelly
- omáčka aji, prípadne akákoľvek ostrá chilli omáčka
- dve zrelé avokáda
- jednu konzervu kukurice
- čerstvú koriandrovú vňať
Postup:
Cibuľu nakrájanú nadrobno pražíme v hrnci na rozpálenom oleji, kým nezmäkne. Pridáme rascu, pretlačený cesnak a miešame asi dve minúty. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a smažíme asi 5 minút. Zalejeme vodou, tesne nad zemiaky, pridáme soľ, necháme zovrieť a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Popučíme ich, ale niekoľko kúskov necháme celých. Vlejeme mlieko, necháme zovrieť a povaríme ešte 5 minút. Ochutíme mletým čiernym korením. Zložíme z plameňa, pridáme smotanový syr a miešame, kým sa neroztopí. Na tanieri ozdobíme koriandrovou vňatou, nakrájanými plátkami avokáda, nadrobenou fetou a pokvapkáme štipľavou omáčkou.
Zajtra sa s Petrou Džerengovou naučíme pripravovať Plnené kuracie roládky na dva spôsoby.