Slovenské baba ganoush

Slovenské baba ganoush

Chute jesene – v tomto ročnom období sa nám priam ponúkajú na tanier zdravé produkty z našich alebo farmárskych záhrad. Tatiana Šušková tento týždeň recepty do kulinária pripravuje s Aďou Bezákovou, ktorá dáva prednosť rastlinnej strave.

Slovenské baba ganoush Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenské baba ganoush:

- 2 menšie baklažány
- min. 2 strúčiky cesnaku
- 2 kopcové PL majonézy
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL octu/citrónu
- mleté čierne korenie
- rímska rasca
- soľ

Postup:

Rúru predhrejeme na 200 °C. Keď máte doma plynový sporák, môžete na vidličku napichnuté baklažány na “priamom ohni” opiecť v šupke a potom dopiecť v rúre. Takto predpripravené budú rýchlejšie hotové a budú trochu chutiť trochu po údenom.
Baklažány umyjeme a popicháme vidličkou, aby boli dierky rovnomerne po celom baklažáne. Takto pripravené baklažány dáme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre cca. 30 minút.
Cesnak nastrúhame, alebo nakrájame na veľmi jemné kúsky. Z baklažánov vydlabeme dužinu.
Na olivovom oleji opražíme rímsku rascu. Baklažánovú dužinu, majonézu, citrónovú šťavu/ocot zmiešame. Pridáme rascu na oleji. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj niečo pikantné napríklad čili papričky alebo na jemno nakrájaný koriander/petržlenovú vňať.
Zajtra si zo slovenskej zeleniny pripravíme thajské kari.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame