Ak chystáte pre svojich priateľov pohostenie v prírode alebo takzvanú „garden párty“ – možno sa necháte inšpirovať aj nasledujúcim receptom.
Všetko podstatné povedal Miroslavovi Würflovi šéfkuchár z bratislavského hotela pod Hlavnou železničnou stanicou, Michal Hečko.
pleskavica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Bravčová pleskavica, pečené papriky, chrenový dressing:
- 380g mletého bravčového mäsa zmiešame s jednou menšou, nadrobno nakrájanou žltou cibuľou, ochutíme soľou, korením a drveným kmínom, necháme pár hodín odležať v chladničke, potom prilejeme trochu bublinkovej minerálky (cca 2PL), premiešame, „vyplieskame“ placku a grilujeme z každej strany, až kým nie je prepečená.
- Pečené papriky si pripravíme tak, že papriky rôznych farieb najprv poriadne ugrilujeme na grile, potom ich za horúca podrezujeme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a zabalíme do potravinovej fólie, aby sa sparili (na vylepšenie chuti k nim pridáme trošku nasekaného čerstvého tymiánu). Necháme odstáť cca 30 minút, olúpeme a podávame.
- Na chrenový dressing si zmiešane 1PL kyslej smotany, 1PL majonézy, pridáme podľa chuti čerstvo nastrúhaný chren, dochutíme soľou, korením, poprípade ešte troškou citrónovej kôry.