Orechovo syrové zapekané rezne

Orechovo syrové zapekané rezne

V nedeľu si zvykneme posedieť pri stole - slávnostne si prestrieť. Dnes si k tejto pohode pripravíme aj netradične - s orechovým obalom - obľúbené rezne. Beáta Repíková je aj dnes v našej pomyslenej kuchyni s profesorkou Katarínou Horákovou, ktorá sa venuje zdraviu a zdravému životnému štýlu aj tým, že píše kuchárske knihy. Ako sa na prípravu obeda pripravíme a čo nesmie doma v komore chýbať?

Orechovo syrové zapekané rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 4 rezy (600 g) morčacích pŕs
  • čerstvý tymián
  • po 1 PL nasekaných vlašských a lieskových orechov
  • 3 PL nastrúhaného parmezánu
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • kurkuma
  • 1 cibuľa
  • po 2 kusy červenej a žltej papriky (800 g)
  • 2 PL sójovej omáčky
  • petržlenová vňať


Postup:

Morčacie prsia vyklepeme na 0,5 centimetra hrubé rezy. Nahrubo nasekáme tymianové listy a zmiešame s orechmi a syrom. Zohrejeme olej s troškou vody a mäso opražíme v ňom z oboch strán asi po dve minúty. Potom ho vyberieme, osolíme a okoreníme. Očistenú cibuľu a papriky nakrájame na pruhy a podusíme vo zvyšnom tuku. Pridáme sójovú omáčku a všetko preložíme do ohňovzdornej misy. Navrch naložíme morčacie rezy, polejeme orechovo-syrovou masou a pečieme desať minút pri 200 °C. Nakoniec posekáme petržlenovú vňať a navrstvíme ju navrch.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame