V nedeľu si zvykneme posedieť pri stole - slávnostne si prestrieť. Dnes si k tejto pohode pripravíme aj netradične - s orechovým obalom - obľúbené rezne. Beáta Repíková je aj dnes v našej pomyslenej kuchyni s profesorkou Katarínou Horákovou, ktorá sa venuje zdraviu a zdravému životnému štýlu aj tým, že píše kuchárske knihy. Ako sa na prípravu obeda pripravíme a čo nesmie doma v komore chýbať?
Orechovo syrové zapekané rezne Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 4 rezy (600 g) morčacích pŕs
- čerstvý tymián
- po 1 PL nasekaných vlašských a lieskových orechov
- 3 PL nastrúhaného parmezánu
- 1 PL olivového oleja
- soľ
- korenie
- kurkuma
- 1 cibuľa
- po 2 kusy červenej a žltej papriky (800 g)
- 2 PL sójovej omáčky
- petržlenová vňať
Postup:
Morčacie prsia vyklepeme na 0,5 centimetra hrubé rezy. Nahrubo nasekáme tymianové listy a zmiešame s orechmi a syrom. Zohrejeme olej s troškou vody a mäso opražíme v ňom z oboch strán asi po dve minúty. Potom ho vyberieme, osolíme a okoreníme. Očistenú cibuľu a papriky nakrájame na pruhy a podusíme vo zvyšnom tuku. Pridáme sójovú omáčku a všetko preložíme do ohňovzdornej misy. Navrch naložíme morčacie rezy, polejeme orechovo-syrovou masou a pečieme desať minút pri 200 °C. Nakoniec posekáme petržlenovú vňať a navrstvíme ju navrch.