28.5.2013
Suroviny: 3 rôznofarebné papriky, 2 paradajky, baklažán, cukina, cibuľa, cesnak, korenie grilovacie, bylinky(provensálske, tymian, rozmarín), olej
Postup: 15 minút pred prípravou pokrájame baklažán so šupkou na kolieska a nasolíme ho. Medzitým pokrájame cukinu na kolieska, papriku na štvorčeky, cesnak aj cibuľu na plátky a z paradajky odstránime šupku a jadierka. Na oleji opečieme cibuľu a následne pridáme papriku, ktorú chvíľu orestujeme. Medzitým zotrieme z baklažánu soľ resp. umyjeme. K paprike pridáme paradajky, cukinu, baklažán, cesnak. Dochutíme soľou, korením a bylinkami. Zelenina nemá byť úplne mäkká, číže podusíme len chvíľu do chrumkava.
Regina Bratislava