Tento týždeň varíme s profesorkou Katarínou Horákovou, ktorá sa vo svojich knihách venuje zdraviu a napr. aj benefitoch oddelenej stravy. S Beátou Repíkovou spoja cuketu s ovsenými vločkami, tofu a datľami a vy už asi tušíte - že si pripravíme netradičný koláč. Čo všetko nakúpime?
Cuketa s ovsenými vločkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 200 g cukety
- 100 g ovsených vločiek
- 100 g mletých lieskových orechov
- po 1 lyžičke prášku do pečiva, mletej škorice, a mletej vanilky
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 10 datlí bez kôstok
- 2 lyžice citrónovej šťavy do cesta
- 4 lyžice citrónovej šťavy do krému
- 350 g biele tofu s trochou rastlinného mlieka
- 50 g agávový sirup
- 100 g strúhaného kokosu
Postup:
1. V miske pomiešame nastrúhanú cuketu ovsené vločky, lieskové oriešky, prášok do pečiva, škoricu, vanilku a olej.
2. Datle rozmixujeme v mixéri (môžeme použiť sušené datle predtým namočené na 30 minút do teplej vody)s citrónovou šťavou a dáme do misky. Obsah misky premiešame, rukou dôkladne vypracujeme a navrstvíme do vymastenej tortovej formy o priemere 20 cm. Pečieme pri 170 0C 20-25 minút.
3. Tofu rozmixujeme na hladký krém spolu s citrónovou šťavou a agávovým sirupom. Nasucho opražíme kokos a vmiešame ho do krému, ktorý rozotrieme na korpus. Zapečieme 5 minút a dáme vychladnúť.