Kapustné listy s hubami

Kapustné listy s hubami

Jednotlivé ročné obdobia sa odrážajú aj v  príprave jedál v našich domácnostiach. Dnes si pripravíme špecialitu z toho, čo nám ponúka aktuálne jeseň - cesnakové lazane s hubami. Beáta Repíková je už v našej rozhlasovej kuchyni s profesorkou Katarínou Horákovou a pýta sa najskôr na to, čo si vložíme do nákupného košíka – keď chceme variť podľa dnešného receptu?

Kapustné listy s hubami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • stredne veľkú kapustu
  • 0,5 kg húb
  • 2 cibule
  • 2 cesnakové strúčiky
  • 2 – 4 rajčiny
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • tymian
  • majorán
  • 150g syra Gouda
  • 150 g parmezánu
  • 300g mozzarelly
  • 150ml zeleninového vývaru
  • 150ml šľahačky
  • 1 polievkovú lyžicu octu
  • za hrsť sušených višní
  • 3 vaječné žĺtky
  • 1 polievkovú lyžicu oleja
  • biele korenie
  • muškátový oriešok



Postup:

Do hrnca s horúcou vodou vložíme kapustu, blanšírujeme ju. Potom kapustné listy rozoberieme a necháme ich vychladnúť.  Po ich vychladnutí vyrežeme hrubú žilu z listov a opäť blanšírujeme  vo zvyšnej vode asi minútu. Listy necháme vychladnúť. Potom zvyšok kapusty nadrobno nakrájame. Rajčiny zbavíme šupy a jadierok, nakrájame ich na drobno tak ako aj huby, ktoré neumývame. Tretím krokom je krájanie cibule, cesnaku a syru. Napokon uvaríme zeleninový vývar, šľahačku a višňový ocot i sušené višne a po vychladnutí masy pridáme do nej žĺtky a napokon uvarenú omáčku osolíme a okoreníme. Formu na pečenie dôkladne vymastíme, vkladáme do nej kapustové listy, ktoré prekladáme hubami, rajčinami a mozzarellou. Vrch prikryjeme kapustnými listami a tesne pred pečením polejeme pripravenou omáčku. Dobrú chuť Vám prajeme.
Zajtra si pripravíme cuketu netradične - s ovsenými vločkami.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame