Väčšinu jedál pripravujeme z mäsa, ale sú aj gazdinky, ktoré do jedálneho lístka zaraďujú zeleninové jedlá. Ale ochutnali ste niekedy Slaný cibuľový koláč? Viera Horáková ho pripravovala spolu s Dagmar Halenkovičovou.
Slaný cibuľový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- pol kila hladkej múky
- jeden a pol mililitra mlieka
- soľ
- cukor
- 1 vajce
- 3 polievkové lyžice oleja
- droždie
- 2 varené zemiaky
- 350 gramov kyslej smotany
- údenú slaninku
- 2 červené cibule
Postup:
Najprv si nachystáme kvások. Následne zmiešame múku, vajce, olej, pretlačené varené zemiaky, soľ a spolu s kváskom vypracujeme cesto. Cesto vyberieme z misy a na vymastený plech ho roztiahneme. Potrieme kyslou smotanou. Na vrch dáme na mesiačiky pokrájanú cibuľu a slaninku. Pečieme 25 minút pri teplote 180 stupňov.
V nedeľu si pripravíme koláč pre lenivé gazdinky.