Slaný cibuľový koláč

Slaný cibuľový koláč

Väčšinu jedál pripravujeme z mäsa, ale sú aj gazdinky, ktoré do jedálneho lístka zaraďujú zeleninové jedlá.  Ale ochutnali ste niekedy Slaný cibuľový koláč?  Viera Horáková ho pripravovala spolu s Dagmar Halenkovičovou.

Slaný cibuľový koláč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • pol kila hladkej múky
  • jeden a pol mililitra mlieka
  • soľ
  • cukor
  • 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • droždie
  • 2 varené zemiaky
  • 350 gramov kyslej smotany
  • údenú slaninku
  • 2 červené cibule


Postup:

Najprv si nachystáme kvások. Následne zmiešame múku, vajce, olej, pretlačené varené zemiaky, soľ a spolu s kváskom vypracujeme cesto. Cesto vyberieme z misy a na vymastený plech ho roztiahneme. Potrieme kyslou smotanou. Na vrch dáme na mesiačiky pokrájanú cibuľu a slaninku. Pečieme 25 minút pri teplote 180 stupňov.
V nedeľu si pripravíme koláč pre lenivé gazdinky.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame