Z vašich ohlasov vieme, že kulinárium mnohým z vás slúži ako inšpirácia, ako a čím obohatiť jedálny lístok. Keď máte doma mleté mäso a rozmýšľate ako ho pripraviť, vyskúšajte zapekané zemiaky s mletým mäsom. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Dagmar Halenkovičovej, príprava nie je zložitá.
Zapekané zemiaky s mletým mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- zemiaky
- mleté mäso
- paradajky
- cibuľu
- soľ
- korenie podľa chuti
Postup:
Cibuľu si osmažíme na oleji a pridáme mleté mäso, 15 minút podusíme. Zemiaky uvaríme a popučíme ich tak, ako keby sme pripravovali zemiakovú kašu. Zapekaciu misu vymastíme, na dno dáme zemiakovú kašu a vrstvíme. Na kašu dáme mleté mäso, naň poukladáme na plátky nakrájané paradajky a na záver opäť zemiaky. Pečieme 30 minút pri teplote 190 stupňov
Zajtra si pripravíme slaný cibuľový koláč.