Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Zapekané zemiaky s mletým mäsom

Z vašich ohlasov vieme, že kulinárium mnohým z vás slúži ako inšpirácia, ako a čím obohatiť jedálny lístok. Keď máte doma mleté mäso a rozmýšľate ako ho pripraviť, vyskúšajte zapekané zemiaky s mletým mäsom. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Dagmar Halenkovičovej, príprava nie je zložitá.

Zapekané zemiaky s mletým mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • zemiaky
  • mleté mäso
  • paradajky
  • cibuľu
  • soľ
  • korenie podľa chuti


Postup:

Cibuľu si osmažíme na oleji a pridáme mleté mäso, 15 minút podusíme. Zemiaky uvaríme a popučíme ich tak, ako keby sme pripravovali zemiakovú kašu. Zapekaciu misu vymastíme, na dno dáme zemiakovú kašu a vrstvíme. Na kašu dáme mleté mäso, naň poukladáme na plátky nakrájané paradajky a na záver opäť zemiaky. Pečieme 30 minút pri teplote 190 stupňov
Zajtra si pripravíme slaný cibuľový koláč.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame