Plnený závitok

Plnený závitok

V dnešnej časti Kulinária s podtitulom – vojenské – budeme plniť mäso mäsom. Netradičný recept si opäť pripravil vojenský kuchár rotný Roland Hulán, ktorému asistoval Miroslav Minár.

Plnený závitok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na plnený závitok pre 10 osôb potrebujeme: hovädzie zadné 0,70 kg;
plnka: bravčové mäso 0,25 kg (môže byť aj z konzervy), cibuľa 0,035 kg, ryža 0,10 kg, soľ 0,030 kg, mleté korenie 0,2 g, vajcia 1 ks;
omáčka: bravčová masť 0,10 kg, cibuľa 0,20 kg, hladká múka 0,08 kg, rajčinový pretlak 0,065 kg, horčica 0,015 kg.

Hrubá príprava stravy:
Hovädzie mäso pokrájame na tenké plátky po umytí a orezaní ich naklepeme. Bravčové mäso umyjeme a zomelieme, cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Ryžu umyjeme a scedíme cez sitko.

Plnka:
Uvaríme ryžu, ktorú zmiešame s bravčovým mäsom a cibuľou, pridáme soľ, vajce, korenie a všetko dobre premiešame.

Závitok:
Hovädzie plátky mäsa naplníme plnkou a zavinieme ich, osolíme a okoreníme. Husto ich vedľa seba poukladáme do pekáča, v ktorom sme ešte predtým na masti spenili cibuľku. Rýchlo zapečieme, podlejeme trochu vriacej vody a prikryté dusíme do zmäknutia mäsa. Mäkké závitky vyberieme, šťavu zahustíme múkou, krátko opražíme, zalejeme vlažnou vodou a povaríme. Pred koncom varu do omáčky pridáme rajčinový pretlak a horčicu.

Servírovanie:
Na tanier položíme prekrojený závitok, ktorý polejeme precedenou šťavou, podávame so zemiakmi, alebo ryžou, odporúčame zeleninový šalát.

Miroslav Minár

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame