Mačanka

Mačanka

Tým z vás, ktorí pochádzate z východného Slovenska sú džatky, ktoré sme pripravovali  v našom kulináriu včera zaiste známe. A možno ste už ochutnali aj mačanku. Dnes ju pre vás pripravuje Viera Horáková spolu s Dagmar Halenkovičovou . Pripravuje východniarske špeciality aj pre svoju rodinu?

Mačanka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu mačanky potrebujete:

  • 150 gramov slaniny
  • 2 hrste hríbov
  • liter mlieka
  • 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 3 deci šťavy z kyslej kapusty
  • soľ
  • čierne korenie


Postup:

Slaninu osmažíme, pridáme hladkú múku a urobíme zásmažku. Zalejeme vodou a pridáme šťavu z kapusty. Hríby 15 minút povaríme, scedíme, pridáme ich do hrnca so zápražkou a povaríme ďalších 15 minút. Hladkú múku zmiešame s mliekom a vylejeme do mačanky. Necháme prevrieť, dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame s chlebom, alebo zemiakmi.
Zajtra si pripravíme špekáčiky na čiernom pive.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame