Východniarske špeciality - Džatky

Východniarske špeciality - Džatky

Hovorí sa, iný kraj, iný mrav. Pravda je však aj taká, že aj v každom kúte Slovenska  vás ponúknu inou špecialitou. Ako sa dozvedela Viera Horáková od Dagmar Halenkovičovej, vynikajúce sú aj jednoduché džatky, typické slovenské jedlo, ktoré mnoho ľudí vôbec nepozná.

Džatky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • pol kila zemiakov
  • soľ
  • 100 gramov polohrubej múky
  • slaninu
  • cibuľu


Postup:

Zemiaky uvaríme do mäkka, polovicu vody zlejeme, do zvyšku prisypeme múku a premiešame a 15 minút necháme pod pokrievkou odstáť. Po 15 minútach všetko dobre premiešame, aby nám vznikla hladká kaša. Namastíme si ruky a cesta vytvárame malé guličky. Osmažíme si cibuľu a slaninku a všetko vylejeme na pripravené džatky.  
Zajtra si pripravíme mačanku.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame