Treska s bylinkovo-limetkovou omáčkou a batátovými plackami

Treska s bylinkovo-limetkovou omáčkou a batátovými plackami

Odborníci na výživu čoraz nástojčivejšie radia, aby sme jedli, čo najmenej priemyselne spracovaných potravín a aby sme kvantitu nahradili kvalitou. „Vyznavačka“ tejto filozofie  nutričná poradkyňa a stredoškolská pedagogička zaoberajúca sa zdravou výživou  Janka Trebulová, takto zareagovala na otázku svojej asistentky v kuchyni Janky Bleyovej - čo bude pripravovať na dnešný obed.

Treska s bylinkovo-limetkovou omáčkou a batátovými plackami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

Bylinkovo-limetková omáčka:
  • 25 gramov masla
  • hrsť čerstvej bazalky
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • šťava z pol limetky
  • mleté čierne korenie
  • soľ

       
Na batátové mini placky:

  • dva väčšie batáty - takzvané sladké zemiaky
  • jeden žĺtok
  • dve polievkové lyžice hladkej špaldovej múky
  • soľ
  • dva okolo 150 gramov filet z tresky     


Postup:   
   
Batátové mini placky- Celé batáty v šupke upečieme v rúre pri 200 stupňoch úplne domäkka. Po upečení batáty ošúpeme, vložíme do misky, pridáme ostatné suroviny a vidličkou vymiešame na kašu. Na panvici rozohrejeme trošku olivového oleja a z batátovej zmesi odoberieme vždy lyžicu zmesi, ktorú pridáme na panvicu a vytvarujeme do menšej placky. Z každej strany opečieme 2-3 minúty dozlatista.

Bylinkovo-limetková omáčka - Maslo rozpustíme na  miernom plameni, pridáme limetkovú šťavu, mleté čierne korenie, trocha soli a najemno nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Zľahka premiešame a plameň vypneme.  Tresku ochutíme soľou a mletým čiernym korením a pripravíme ju na pare, zostane šťavnatejšia ako keď ju upečieme.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame