Nutričná poradkyňa Janka Trebulová v kuchyni rada experimentuje a dokáže skombinovať rôzne chute. Výsledný efekt býva úžasný. A na ten dnešný je zvedavá aj moja kolegyňa Janka Bleyová.
Špenátovo-omeletová torta s tvarohovým krémom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- šálku odtučneného jemného tvarohu
- šálku 5 percentného cream cheese
- dve polievkové lyžice polotučného mlieka
- soľ
- 5 šálok čerstvého baby špenátu
- 5 vajec
- 5 strúčikov cesnaku
- jeden pór
- polievkovú lyžicu olivového oleja
- mleté čierne korenie
Postup:
Omelety – Na väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, pridám najemno nakrájaný pór, cesnak nakrájaný na plátky a chvíľku opečieme. Potom postupne pridávame špenát, aby sa sparil a „zvädol“ (ak sa vám bude náhodou pripekať zo spodku, podlejte trochou vody). Dochutíme soľou a čiernym korením. Zmes necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes dáme do mixéra spolu s vajcami a vymixujeme do hladkej konzistencie. Z tejto zmesi si pripravíme na panvici omelety (6 ks). Zmes si vždy rozlejeme na celú plochu panvice. Omelety dáme na 10 minút vychladnúť do chladničky.
Krém - Tvaroh, cream cheese a trocha soli vyšľaháme elektrickými metličkami na najvyššom stupni, dokiaľ nebude nadýchaný. Príprava torty – Na tanier si položíme 1 omeletu, ktorú si natrieme vždy 1 vrchovatou lyžicou krému. Na to položíme druhú omeletu a znova natrieme krémom. Takto to opakujeme so zvyšnými. Keď sme dokončili vrstvenie, nakoniec si zvyšným krémom potrieme celý vrch torty, aj boky. Vrch posypeme čiernym korením. Pred krájaním dáme tortu odpočívať aspoň na 20 minút do chladničky.