Výživová poradkyňa Janka Trebulová, spoluautorka kuchárskych receptov v publikácii pre ľudí s tráviacimi problémami - dnešnou ponukou, možno ulahodí najmä malým deťom a školákom. So známou odborníčkou sa v našej pomyselnej kuchyni - zhovára Janka Bleyová.
Špaldové lievnce Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- pol šálky hladkej špaldovej múky
- pol šálky polotučného mlieka
- polievkovú lyžicu olivového oleja
- pol čajovej lyžičky jedlej sódy
- jeden vaječný bielok
- soľ a bylinky podľa chuti
Postup:
V miske zmiešame múku, jedlú sódu, soľ a sušené bylinky. Potom pridáme olivový olej, vaječný bielok, mlieko a vymiešame cesto (ak sa vám bude zdať cesto príliš riedke, pridáme ešte trochu múky). Na panvici rozohrejeme troška olivového oleja a vždy pridáme 1 polievkovú lyžicu cesta. Každú stranu opečieme približne 1 minútu, alebo do zlatista. Podávame podľa chuti na slano: s kôprom a údeným lososom, alebo bazalkovým pestom s paradajkou a bazalkou, či s bryndzou a mletou červenou paprikou. Ak sa rozhodnete ich pripraviť na sladko, tak namiesto soli pridajte akékoľvek tekuté sladidlo. Med, javorový sirup, agave...A namiesto olivového oleja pridajte rozpustený kokosový olej. Podávame podľa chuti na sladko - teda s jogurtom s ovocím, alebo arašidovým maslom s banánom a medom, chutí aj plátok enciánu s čučoriedkovým džemom.