Rastislav Ferianec, ktorý drží varešku v ruke tento týždeň, pochádza z kopaníc. Mnohé jedlá z tohto regiónu sa naučil pripravovať a ako sa dozvedela Viera Horáková, chutia aj tým, ktorí ich nepoznajú. Napríklad pérky s makom.
Perky s makom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujete:
- pol kila uvarených zemiakov
- pol kila polohrubej múky
- 1 vajce
- soľ
- slivkový lekvár
- maslo
- mletý mak
Postup:
Uvarené zemiaky si na jemno nastrúhame, pridáme polohrubú múku, vajce, štipku soli a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho a nožom vykrajujeme štvorčeky, ktoré následne naplníme slivkovým lekvárom. 2, 3 minútky ich povaríme vo vriacej vode. Servírujeme ich s poliatym maslom, makom, alebo s orechmi
Zajtra si pripravíme farfale s cesnakom.