Perky s makom

Perky s makom

Rastislav Ferianec, ktorý drží varešku v ruke tento týždeň, pochádza z kopaníc. Mnohé jedlá z tohto regiónu sa naučil pripravovať  a ako sa dozvedela Viera Horáková, chutia aj tým, ktorí ich nepoznajú. Napríklad pérky s makom.

Perky s makom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • pol kila uvarených zemiakov
  • pol kila polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • slivkový lekvár
  • maslo
  • mletý mak


Postup:

Uvarené zemiaky si na jemno nastrúhame, pridáme polohrubú múku, vajce, štipku soli a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho a nožom vykrajujeme štvorčeky, ktoré následne naplníme slivkovým lekvárom. 2, 3 minútky ich povaríme vo vriacej vode. Servírujeme ich s poliatym maslom, makom, alebo s orechmi
Zajtra si pripravíme farfale s cesnakom.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame