Keď patríte medzi ľudí, ktorí si nedeľu nevedia predstaviť bez mäsa, možno dnes privítate niečo ľahšie. Po celý tento týždeň bude držať varešku v ruke Rastislav Ferianec, kuchár so 14 ročnou praxou. Jeho kulinárske výtvory sledovala Viera Horáková v Podkylave, kde pracuje.
Zeleninový šalát s kuracím mäsom a syrom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- kuracie prsia
- plesňový syr
- paradajky
- uhorky
- papriku
- listový šalát
- cesnak
- kúsok hrianky
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na rezančeky, opečieme na panvičke a necháme vychladnúť. Zeleninu nakrájame na kocky, listový šalát natrháme a zo soli, korenia, olivového oleja a trocha cukru si pripravíme zálievku, ktorú vlejeme do šalátu. Všetko dobre premiešame a chvíľu necháme odstáť. Servírujeme s hriankou, ktorú potrieme cesnakom.
Zajtra si pripravíme cviklovo cuketové rizoto s parmezánom.