Máte chuť na rybaciu špecialitu? Napríklad na „tatarák“ zo sumčeka afrického? Vypočujte si recept, ktorý nahral Miroslav Würfl s Katarínou Svobodovou z Kvetoslavova.
Tatarák zo sumčeka afrického Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 500 g vykosteného sumčeka afrického zbaveného kože
- jednu veľkú cibuľu
- jedno vajce
- dva strúčiky cesnaku
- rajčinový pretlak
- jednu lyžičku mletej papriky
- sójovú omáčku
- worčestrovú omáčku
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Najprv rybacie mäso pomelieme alebo naškrabkáme. Vložíme doňho nakrájanú cibuľu, jedno vajce, pretlačíme dva strúčiky cesnaku, dochutíme rajčinovým pretlakom, sójovou omáčkou, worčestrovou omáčkou, mletou paprikou, soľou, a čiernym korením. Zmes dobre premiešame a necháme ju odpočívať v chladničke. Najlepšie je, ak si „tatarák“ pripravíme jeden deň pred očakávanou návštevou, a servírujeme ho s čerstvo opečenými hriankami. Dobrú chuť!