Sumček africký je dravá ryba žijúca pôvodne v riekach Afriky, ale Katarína Svobodová ho už niekoľko rokov chová aj u nás v Hubiciach. Z výživového hľadiska má nadpriemerný obsah cenných omega-3 a omega-6 mastných kyselín, obsahuje veľa bielkovín aj vitamín D. Miroslav Würfl sa dozvedel, že mäso zo sumčeka má pevnú štruktúru, dá sa pražiť, piecť, dusiť aj grilovať - a preto na magnetofón zaznamenal dnešný rýchly a zdravý recept.
Sumček africký zapečený s cherry paradajkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 500 g filiet sumčeka afrického zbavených kože
- 250 g cherry paradajok
- maslo
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme. Poukladáme na plech a medzi rybacie filety vložíme na polovičky prekrojené paradajky. Navrch dáme pár plátkov masla. Takto pripravený plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia, necháme piecť 20 minút, poslednú minútu prigrilujeme. Podávame so zemiakmi alebo so sezónnym šalátom.
Zajtra si pripravíme sumčeka afrického so zázvorom.