Od pondelka nám svoje recepty zo sumčeka afrického predstavuje ekonómka z Kvetoslavova, Katarína Svobodová. Už niekoľko rokov chová v Hubiciach sumčeky, a preto bude táto sladkovodná ryba základom dnešného obeda. Miroslav Würfl však zisťoval aj ďalšie podrobnosti.
Domáca treska zo sumčeka afrického Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 400 g filiet zo sumčeka afrického
- jednu cibuľu
- jednu mrkvu
- tri sterilizované uhorky
- 250 g majonézy
- ocot
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Najprv si pripravíme nálev, na ktorý použijeme pol litra vody, deci a pol octu a malú lyžičku soli. Nálev necháme zovrieť. Do vriaceho nálevu vložíme filet sumčeka, ktorý povaríme dve minúty. Potom nálev odstavíme a necháme filet v ňom marinovať 10 až 12 hodín.
Mrkvu uvaríme do mäkka tak, aby sa dala roztlačiť vidličkou. Cibuľu a uhorky nakrájame na drobno. Marinovaný filet odkožíme a vyberieme pásik rebrových kostí. Filet rozotrieme vidličkou na kašu, pridáme nakrájanú cibuľu, uhorky, roztlačenú mrkvu a všetko dobre premiešame. Zmes osolíme, pridáme čierne korenie, majonézu, zamiešame a treska je hotová. Dobrú chuť!
Zajtra sa môžeme tešiť na sumčeka afrického zapečeného spolu so cherry paradajkami.