Tradičný maďarský paprikáš zo sumčeka afrického

Tradičný maďarský paprikáš zo sumčeka afrického

Tento týždeň sme v kuchyni spolu s Katarínou Svobodovou z Kvetoslavova. Pripravuje nám špeciality zo sumčeka afrického, lebo ryby patria medzi najzdravšie jedlá na svete. Miroslava Würfla presvedčila, že dnešný recept je známy nielen u našich južných susedov.

Tradičný maďarský paprikáš zo sumčeka afrického Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • 750 g filiet zo sumčeka afrického
  • jednu cibuľu
  • 70 g bravčovej masti
  • jednu menšiu kápiu
  • dve paradajky
  • 200 ml kyslej smotany
  • dve lyžičky sladkej mletej papriky
  • jeden strúčik cesnaku
  • soľ, rascu, mleté čierne korenie
  • dva dcl zeleninového alebo rybacieho vývaru



Postup:

Filety zo sumčeka afrického odkožíme, a nakrájame na kocky. Posolíme, trošku okoreníme a na masti zo všetkých strán opražíme. Takto opražené vyberieme na tanier. Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme vo výpeku, posypeme mletou paprikou a rascou, premiešame. Pridáme nakrájanú kápiu a paradajky, podlejeme vývarom a spolu dusíme do zmäknutia. Keď nám paprika zmäkne, všetko rozmixujeme ponorným mixérom.  Do takto vzniknutej omáčky pridáme osmažené rybacie kocky, ktoré zalejeme kyslou smotanou – tá nám zjemní chuť. Miešame len zľahka, aby sa nám ryba nerozpadla!  Nakoniec pridáme nasekaný kôpor a môžeme servírovať. Podávame s haluškami, tarhoňou alebo inou cestovinou.
Zajtra si zo sumčeka afrického pripravíme domácu tresku.    

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame