Tento týždeň sme v kuchyni spolu s Katarínou Svobodovou z Kvetoslavova. Pripravuje nám špeciality zo sumčeka afrického, lebo ryby patria medzi najzdravšie jedlá na svete. Miroslava Würfla presvedčila, že dnešný recept je známy nielen u našich južných susedov.
Tradičný maďarský paprikáš zo sumčeka afrického Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 750 g filiet zo sumčeka afrického
- jednu cibuľu
- 70 g bravčovej masti
- jednu menšiu kápiu
- dve paradajky
- 200 ml kyslej smotany
- dve lyžičky sladkej mletej papriky
- jeden strúčik cesnaku
- soľ, rascu, mleté čierne korenie
- dva dcl zeleninového alebo rybacieho vývaru
Postup:
Filety zo sumčeka afrického odkožíme, a nakrájame na kocky. Posolíme, trošku okoreníme a na masti zo všetkých strán opražíme. Takto opražené vyberieme na tanier. Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme vo výpeku, posypeme mletou paprikou a rascou, premiešame. Pridáme nakrájanú kápiu a paradajky, podlejeme vývarom a spolu dusíme do zmäknutia. Keď nám paprika zmäkne, všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Do takto vzniknutej omáčky pridáme osmažené rybacie kocky, ktoré zalejeme kyslou smotanou – tá nám zjemní chuť. Miešame len zľahka, aby sa nám ryba nerozpadla! Nakoniec pridáme nasekaný kôpor a môžeme servírovať. Podávame s haluškami, tarhoňou alebo inou cestovinou.
Zajtra si zo sumčeka afrického pripravíme domácu tresku.