Džuveč

Džuveč

V Kulináriu opäť nazrieme do vojenkých kuchýň. Povieme si o príprave jedál, ktoré sú jednoduché, avšak kaloricky mimoriadne výdatné. To vojaci na dobrý výkon služby, či už v poli, alebo v kasárňach najviac potrebujú.

Miroslav Minár sa teda opäť vybral do Topoľčian. Jedlá pre nás vybral rotný Roland Hulán, veliteľ proviantného družstva z 12. mechanizovaného práporu z Nitry. Začíname jedlom, ktoré má názov džuveč.

Džuveč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potraviny potrebné k príprave pre 10 osôb: Bravčové mäso 0,70 kg, bravčová masť 0,10 kg, soľ 0,025 kg, mleté korenie 1,5 g, cibuľa 0,15 kg, mletá paprika 0,020 kg, rajčinový pretlak 0,12 kg, cesnak 0,020 kg, rajčiny 0,50 kg, zelená paprika 0,60 kg, ryža 0,30 kg, petržlenová vňať 0,010 kg.
Hrubá príprava potravín:
Očistíme cibuĺu a na drobno ju pokrájame. Papriku očistíme a pokrájame ju na rezance, rajčiny umyjeme a pokrájame na stvrťky. Mäso umyjeme, orežeme a pokrájame na kocky. Ryžu umyjeme a precedíme cez sitko.

Varenie pokrmu:
Na tuku opražíme cibuľu do spenenia, prisypeme mletú papriku,pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak so soľou a zalejeme trochou vriacej vody. Do pripraveného základu pridáme pokrájanú papriku a pokrájané rajčiny. Pridáme pokrájané mäso, osolíme, okoreníme, prisypeme ryžu, spolu zľahka premiešame, povaríme, prikryjeme a dusíme mäso do mäka. Hotový džuveč premiešame.

Miroslav Minár

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame